Publikationer
-
Håndbog i antikorruption
-
Nordic Business Ethics
-
Global Corruption Barometer 2021 Greenland and EU
-
Global Corruption Barometer European Union 2021
-
GCB 2020
Global Corruption Barometer 2020. Hovedkonklusioner fra Grønland.
-
Strategi 2021-2025
-
Nationalt integritetsstudie
Udarbejdet af Nordic Consulting Group for Naalakkersuisut.
Hvilke udfordringer møder Grønland når FN’s konvention mod korruption træder i kraft for Grønland? En gennemgang af væsentlige temaer, foretaget på vegne af Grønlands Råd for Menneskerettigheder, Grønlands Erhverv og Transparency International Greenland.
-
Offentligt ejede selskaber i Grønland
Transparens i udpegning af bestyrelsesmedlemmer og håndteringer af interessekonflikter. Anbefalinger fra Transparency International Greenland.
-
Håndbog om offentlig ansattes ytringsfrihed
Transparency International Greenland har udformet en Håndbog om offentlig ansattes ytringsfrihed. De i Håndbogen indsatte cases er fiktive i forhold til ansættelsessted og navne, men bygger på rigtige sager.
-
Håndbog i anti-korruption – for kommuner
Håndbogen henvender sig til folkevalgte, ledere, ansatte og tillidsvalgte i kommunerne. Den vil også kunne anvendes af partigrupper, organisationer eller private, der samarbejder med kommunerne eller leverer varer og tjenesteydelser til dem.
-
People and Corruption: Europe and Central asia, Global Corruption Barometer
-
Global Corruption Barometer 2016, Hovedkonklusioner fra Grønland
-
Guide til Virksomheders arbejde med menneskerettigheder
Guiden er udarbejdet af Thomas Trier Hansen og Rikke Kolbech på vegne af Transparency International Greenland og Grønlands Erhverv. September 2016.
-
(Anti-) korruption – arbejdshæfte
Materialet er tiltænkt de ældste elever i folkeskolen, samt studerende på ungdomsuddannelserne, i fag hvor der arbejdes med samfundsrelaterede emner og problemstillinger.
Vi har et antal trykte arbejdshæfter på kontoret. Kontakt [email protected]
-
(Anti-) korruption – lærervejlednng
Undervisningsmaterialet består af en lærervejledning med konkrete forslag til undervisning i antikorruption.
-
Bedre Borgerinddragelse
NGO koalitionen har udformet en række anbefalinger til Naalakkersuisut om Bedre Borgerinddragelse. Notat og pressemeddelelse:
-
Integritetsstudie af den offentlige sektor i Grønland
Transparency International Greenland har fået det uafhængigt konsulentfirma Nordic Consulting Group til at foretage et forstudie af, hvor robust den offentlige sektor er i forhold til at modstå korruption.
-
Terminologiliste
Oqaasileriffik/Sprogsekretariatet:
Transparency Internationals publikationer
Transparency International udgiver hvert år en række rapporter, der på forskellige måder beskæftiger sig med korruption, og som kan bruges som et konkret værktøj i virksomheders, organisationers og det offentliges arbejde med gennemsigtighed og anti-korruption.
- Transparency Internationals årlige rapporter er deres bud på, hvordan korruptionen i verden ser ud det pågældende år. Det er beskrivelser af situationen i de forskellige regioner samt en kort afrapportering af resultaterne fra deres CPI og GCB-undersøgelser.
Transparency International Annual Report 2022 - I 2011 Report on Oil and Gas Companies rangerer Transparency International i samarbejde med the Revenue Watch Institute 44 olie- og gasselskaber, der til sammen har ansvaret for 60% af verdens olie- og gasproduktion på faktorer som: Deres evne til at offentliggøre og rapportere om deres anti-korruptionsprogrammer, åbenhed omkring deres organisering, samt åbenhed i deres samarbejde med de lande, de opererer i. Rapporten danner baggrund for anbefalinger til olie- og gasselskaberne såvel som de regeringer og lande, der samarbejder med dem.
Promoting Revenue Transparency: 2011 Report on Oil and Gas Companies - Business Principles for Countering Bribery er en række anbefalinger til virksomheder til, hvordan de konkret mindsker risikoen for at indgå i korruption. Den tager udgangspunkt i den aktuelle situation i verden og formulerer på baggrund af dette en række principper. Principperne er et godt udgangspunkt for, og bliver også benyttet af mange virksomheder til, at formulere deres konkrete anti-korruption policies.
Business Principles for Countering Bribery - Corruption Fighters’ Tool Kit er en samling af beskrivelser fra en række lande, hvor organisationer i civilsamfundet har igangsat konkrete tiltag for at bekæmpe og forebygge korruption. Rapporten sætter derved fokus på måder, hvorpå civilsamfundet kan bidrage til at forhindre korruption i den offentlige sektor. Rapporten er udgivet i 2001-2004.
Corruption Fighters’ Tool Kit
Transparency International benytter forskellige metoder til måling af korruption:
- Corruption Perceptions Index (CPI)
CPI er Transparency Internationals mest anerkendte metode for måling af korruption. Metoden måler den oplevede korruption i den offentlige sektor i et land. Metoden bygger på to datakilder: Survey-undersøgelser og ekspertvurderinger. Disse to datakilder tildeles en standardiseret score, og ud fra denne score placeres hvert enkelt land derefter på et indeks, der strækker sig fra 0-10, hvor 10 er den laveste grad af korruption. Metoden har siden 1995 været grundlaget for en årlig undersøgelse af op til 200 lande.
Årlige rapporter kan ses her - Global Corruption Barometer (GCB)
GCB tager udgangspunkt i offentlighedens holdninger og erfaringer med korruption. Det er derfor en survey-undersøgelse, der stiler imod den brede befolknings holdninger og erfaringer. Metoden blev brugt første gang 2003, hvor 47 lande deltog, men omfatter nu omkring 85 lande.
Årlige rapporter siden 2003 kan ses her - Bribe Payer’s Index (BPI)
BPI måler udbudssiden af korruption. Det vil sige sandsynligheden for at virksomheder fra I-lande vil benytte sig af bestikkelse, når de gør forretninger i et andet land. Undersøgelsen består af en lang række interview med administrerende direktører for banker, advokatvirksomheder og revisionsvirksomheder samt medlemmer af handelskamre. På baggrund af disse interview placeres det enkelte land på et indeks, der beskriver i hvor høj grad, det forventes, at de vil benytte sig af bestikkelse. Indekset strækker sig fra 0-10, hvor 10 er den mindste sandsynlighed for, at virksomheder i landet vil benytte sig af bestikkelse i sine forretninger. BPI har siden 1996 dannet grundlag til en rapport, der har fungeret som et supplement til Transparency Internationals CPI undersøgelse.
Årlige rapporter kan ses her
Årsberetninger
-
Årsberetning 2023
-
Årsberetning 2022
-
Årsberetning 2021
-
Årsberetning 2020
-
Årsberetning 2019
-
Årsberetning 2018
-
Årsberetning 2017
-
Årsberetning 2016
-
Årsberetning 2015
-
Årsberetning 2014
-
Årsberetning 2013
-
Årsberetning 2012