Big iceberg in fjord of Aasiaat, Greenland.

Nyheder

 • I uge 9 var der fuldt hus, da Transparency i samarbejde med Ilisimatusarfik organiserede et event med fokus på medievilkårene i små samfund som i Grønland og Færøerne. Givet mediernes centrale rolle i at afsløre misbrug af magt, at overvåge magthavere, sikre transparens og fremme en sund debat, er det naturligt for Transparency at medvirke… »

 • Generalforsamling afholdes 9. april kl. 17 – 18 »

 • Mindeord

  Alexei Navalny afgik, ifølge de russiske myndigheder, ved døden den 16. februar. Med ham har verden mistet en stærk stemme i kampen mod korruption. Hans død minder os om, at vi alle har et ansvar for at passe på hinanden, værne om demokratiet og ytringsfriheden og stå op mod uretfærdigheder. Navalny var én af de… »

 • PRESSEMEDDELELSE Avisen Sermitsisaq vinder Grønlands Åbenhedspris 2023 Transparency International Greenland har oprettet og uddeler for første gang Grønlands Åbenhedspris. Prisen har til formål at hylde nogle af de mennesker i det grønlandske samfund, som er med til at arbejde for at gøre Grønland til et mere åbent samfund og vise, hvilke konsekvenser korruption kan have.… »

 • Hvem skal være den første til at vinde Grønlands Åbenhedspris? »

 • Pressemeddelelse

  Torsdag d. 5. oktober 1. behandler Inatsisartut et lovforslag om beskyttelse af whistleblowere (pasinapiluttumik kalerriisunik illersuineq pillugu inatsisaat). »

 • Mayada M. Mohamadad deltog i Transparency Internationals sommerskole i Litauens hovedstad Vilnius. »

 • Tirsdag den 28. marts 2022 holdt Transparency International Greenland –TIG – sin årlige generalforsamling, hvor der blev valgt flere medlemmer til bestyrelsen. Karen Heilmann Lennert fortsætter som formand. »

 • Transparency international Greenland indbyder nuværende og potentielle medlemmer og til debatmøde og efterfølgende Generalforsamling tirsdag 28. marts 2023. Møderne afholdes på Jens Kreutzmannip Aqq. 4A, 1 sal. Tilmelding sker via mail til [email protected] senest 27. marts. Debatmøde afholdes kl. 16 – 16.50 Bestyrelsesmedlemmerne Christian P. Jerimiassen og Simone Bruun fortæller om den internationale antikorruptionskonference IACC,… »

 • Transparency International Greenland er en del at et stærkt internationalt fællesskab, som kæmper for forebyggelse af korruption Retningen for det næste år er sat i Transparency International ved det årlige medlemsmøde. For Transparency International Greenland betyder det blandt andet øget fokus på risikoen for korruption inden for mineindustrien og på beskyttelse af whistleblowere. Transparency International… »

 • Pressemeddelelse

  Samfundet har brug for whistleblowere Inatsisartut førstebehandler den 20. oktober et meget vigtigt beslutningsforslag om, at der skal udarbejdes en lov der skal beskytte whistleblowere. Transparency International Greenland opfordrer alle partier i Inatsisartut til at bakke op om forslaget. I Grønland har vi en forholdsmæssig stor offentlig forvaltning, ikke alene i Nuuk med Selvstyrets departementer… »

 • Bestyrelser i offentligt ejede selskaber Transparency International Greenland (TIG) konstaterer, at der er sket udskiftning af formænd og bestyrelsesmedlemmer i flere af selvstyrets aktieselskaber. Dette er igen sket uden at offentligheden har fået indblik i, hvorfor den ene skal ud og en anden ind. Den manglende transparens er skadelig for troværdigheden. Tænk hvis en pressemeddelelse… »