Summer School on Integrity

Mayada M. Mohamadad deltog i Transparency Internationals sommerskole i Litauens hovedstad Vilnius.

Deltagerne på Transparency Internationals Summer School on Integrity, Vilnius, Litauen, 2023.
Transparency Internationals School on Integrity 2023, Vilnius, Litauen

Mayada M. Mohamadadi, bestyrelsesmedlem 

Fra den 26.-30. juni 2023 deltog jeg i Transparency Internationals School on Integrity, som blev afholdt i Vilnius, Litauen. Det var en intens uge, hvor jeg fik udvidet min faglige horisont inden for antikorruption og integritet, samt skabt et bredt fagligt og socialt netværk samt vedvarende fællesskaber. 

Programmet var alsidigt og nåede vidt omkring. Vi gennemgik blandt andet emner som korruption i sport, whistleblower lovgivning og konkrete antikorruptions værktøjer til brug i praksis. Nogle af de aktiviteter som gjorde størst indtryk på mig, var Fidelia Onoghaifes oplæg om at blive fyret på et forkert grundlag, for at have eksponeret korruption hos den hollandske ambassade i Nigeria. Hendes personlige fortælling om hvordan det at være whistleblower ikke blot påvirkede hendes egen sikkerhed og velvære, men også hendes nære relationer, satte sig dybt i mig. Hendes bidrag er noget jeg tager med mig tilbage til Grønland, for at kigge nærmere på hvordan vi kan bedre retssikkerheden for whistleblowere i grønlandsk kontekst. En anden aktivitet som gjorde indtryk på mig, var en intensiv træningssession om offentlig integritet ved Tanya Azuaje. Her fik jeg tilegnet mig konkrete værktøjer som kan tilpasses og anvendes i praksis. Sidst men ikke mindst, var det utroligt udbytterigt at deltage i morgensessionerne, hvor de andre deltagere og jeg kunne gå i dybden med nogle af de udfordringer vi oplever med korruption i vores respektive lande sammen med de enkelte oplægsholdere. 

Mere præcist har Transparency Internationals School on Integrity givet mig en masse ny viden, som kan anvendes i teori såvel som i praksis, jeg har fået et stort netværk af utroligt engagerede og dygtige unge mennesker fra hele verden, jeg har delt ud af erfaringer og har ligeledes modtaget mange relevante inputs på mulige løsninger til hvordan vi i Grønland kan forebygge korruption i højere grad m.m.  

At deltage i Transparency Internationals School on Integrity 2023 har blandt andet givet mig brugbar viden om diverse emner relateret til antikorruption, jeg her tilegnet mig konkrete værktøjer som kan anvendes i teori såvel som i praksis, og sidst men ikke mindst har jeg fået muligheden for at møde en masse engagerede og dygtige mennesker fra hele verden, som jeg har vedvarende kontakt til. Ud fra egne erfaringer kan jeg anbefale alle med interesse for at forebygge korruption og arbejde for gennemsigthed og flere demokratiske processer, at tilmelde sig Transparency School – det kommer du ikke til at fortryde!