Konkurrence: Bedre Borgerinddragelse – sådan!

Transparency International Greenland (TIG) udskriver konkurrence om borgerinddragelse

Det offentliges høringsmateriale kan være omfattende og svært at forstå. Der er for få borgermøder. Der bliver indkaldt for sent til møderne, eller møderne ligger på de forkerte tidspunkter. Borgere, organisationer og offentlige myndigheder efterspørger bedre borgerinddragelse, men hvordan gør vi det bedre? Vær med til at give den offentlige debat en saltvandsindsprøjtning.

Hvordan vil du gerne inddrages? Og hvad er dit bedste råd til de myndigheder og organisationer, som skal sikre borgerinddragelse?

Den 28. oktober 2015 holder Transparency Greenland et seminar i Nuuk under overskriften Bedre Borgerinddragelse – sådan. Vinderen af denne konkurrence bliver offentliggjort på seminaret.

 Til inspiration kan du overveje at komme omkring disse emner:

  • Hvordan inddrager vi hele landets befolkning?
  • Er borgermøder i den nuværende form en god ide?
  • Skal borgerne inddrages gennem internettet eller andre medier?
  • Hvad er nogle af de vigtigste informationer borgerne har behov for at vide, når selskaberne arbejder med borgerinddragelse?

Kom med dit bud – beskriv den gode borgerinddragelse fra A til Z.

 

Betingelser

Alle med relationer til Grønland kan deltage.

Det er tilladt at anvende tekst, billeder, kort film.

Materialet skal kunne bruges til inspiration for fremtidige projekter.

Materialet skal være realistisk, sagligt og praktisk anvendeligt.

Materialerne skal afleveres på grønlandsk eller dansk.

TIG skal have modtaget oplægget i hænde senest den 19. oktober på mail [email protected] eller Postboks 1613, 3900 Nuuk.

 

Præmier

Der uddeles præmier til de tre bedste forslag.

 

Bedømmelse

Bestyrelsen i Transparency International Greenland udvælger tre forslag, som alle præmieres. Teknologirådet vælger vinderen blandt de tre forslag. Vinderforslaget præmieres med 10.000 kr., de to øvrige udvalgte forslag præmieres med 2.500 kr.

 

Anvendelse

Transparency International Greenland forbeholder sig ret til at offentliggøre og viderebearbejde alle forslag som indsendes til konkurrencen. Målet er, at præsentere myndigheder og andre interesserede for en færdig skitse til Bedre Borgerinddragelse.