TIG forstærkes med projektleder

Pressemeddelelse

 TIG bliver forstærket

Transparency International Greenland (TIG) har et højt ambitionsniveau men har svært ved at nå alt det vi gerne vil. Derfor har vi netop ansat Marianne Lykke Thomsen som projektleder i organisationens sekretariat. ”Vi ser frem til at få glæde af Mariannes mange årige erfaring og kompetencer i TIG’s sekretariat” udtaler formand for TIG Anita Hoffer. ”Når en så kompetent ansøger ønsker at være en del af vores organisation, gælder det bare om at slå til”, uddyber hun.

Marianne Lykke Thomsen, der er magister i eskimologi fra Københavns Universitet, har i en lang årrække været ansat i Udenrigsdirektoratet og har i den forbindelse arbejdet særligt med FN, menneskerettigheder og oprindelige folks rettigheder. Oprettelsen af Grønlands Råd for Menneskerettigheder var bl.a. en udløber af dette arbejde.

Marianne Lykke Thomsen har været bosat i Nuuk de seneste 30 år med en diplomatisk udstationering ved Grønlands Repræsentation i Canada 1998-2002 og har igennem årene undervist på en række forskellige Grønlandske uddannelsesinstitutioner, samt arbejdet med miljø- og rettighedsspørgsmål ved ICC.

Privat sidder Marianne Lykke Thomsen i bestyrelsen for den internationale rettigheds-NGO International Work Group for Indigenous Affairs  (IWGIA) med sekretariat i København og er pt. ved at færdiggøre en masteruddannelse i professionel kommunikation ved Roskilde Universitet.

Marianne Lykke Thomsen er gift med direktør i Grønlands Erhverv, Brian Buus Pedersen. ”Jeg har fulgt Transparency gennem tiden og særlig efter jeg blev medlem, er det gået op for mig, hvilket arbejdet organisationen udfører. Dette arbejde vil jeg gerne bidrage endnu mere til, så da stillingen som projektleder blev slået op, var det naturligt for mig at søge den”, forklarer Marianne Lykke Thomsen om sin motivation for at blive en del af TIG’s sekretariat.

Ansættelsen er indledningsvis tidsbegrænset, men med mulighed for forlængelse, såfremt TIG formår at skaffe yderligere midler til sekretariatet.