Pressemeddelelse

Endelig skal der vedtages en lov om beskyttelse af whistleblowere

Torsdag d. 5. oktober 1. behandler Inatsisartut et lovforslag om beskyttelse af whistleblowere (pasinapiluttumik kalerriisunik illersuineq pillugu inatsisaat).

Transparency International Greenland er en lokalt forankret antikorruptions-organisation som advokerer for, at der skal være de bedst mulige ramme for, at personer som har eller får kendskab til korruption eller andre alvorlige overtrædelser har en let, sikker og anonym mulighed for at indberette korruptionen.

En klar lovgivning til at fastsætte rammerne for interne og eksterne whistleblowerordninger, som værner om whistleblowerens identitet og beskytter whistlebloweren mod repressalier er det, Inatsisartut og dets partier skal behandle.

”Whistleblowere verden over risikerer deres karriere, deres levebrød og undertiden deres personlige sikkerhed for at afsløre forhold, der truer den offentlige interesse”, siger Inuk Lundblad, fungerende formand for Transparency Greenland.

Transparency International Greenland ser frem til Inatsisartuts fortsatte behandling af lovforslaget og håber, at lovforslaget vedtages.

For yderligere info: fg. formand Inuk Lundblad, 560248