UNCA Coalition

De Forenede Nationers konvention mod korruption (UNCAC) er et juridisk bindende internationalt instrument, der har til formål at forhindre korruption. Konventionen giver en unik mulighed for at montere en global reaktion på et globalt problem. Vedtaget af FN’s Generalforsamling i oktober 2003, er det den første globale ramme til at harmonisere anti-korruption i hele verden.

Med 165 omfattede lande giver UNCAC en global chance for forandring. Den er almindeligt anerkendt som det mest lovende initiativ til at bremse korruption. Denne konvention er enestående, ikke kun i sin verdensomspændende dækning, men også i omfattende og detaljerede bestemmelser.

Konventionen trådte i kraft i december 2005, og i oktober 2012 var der 165 lande, der er anerkendte som parter i konventionen. Konventionen rummer en samlet tilgang til korruption og anerkender betydningen af ​​både forebyggende og straffende foranstaltninger.

Denne konvention rummer store løfter for civilsamfundet, fordi det giver et mandat til borgernes deltagelse og civilsamfundets organisationer i ansvarlighedsmekanismer processerne.

Læs mere om koalitionen på deres hjemmeside