Korruptions-index for verden offentliggøres i dag. Hvor er Grønland?

Korruptions-indeks

Transparency International offentliggør i dag en oversigt over korruption i 176 lande verden over. Det er undersøgt, hvorledes opfattelsen af korruption i den offentlige sektor er. Transparency Greenland har læst rapporten med bekymring.

Korrputionsindex viser, at

70 procent af landene scorer mindre end 50 ud af de 100 mulige point. Gennemsnittet på verdensplan er 43 point. To tredje dele af landene opnår under 50 point på en skala fra 0 til 100. 100 betyder at landet er helt uden korruption. Danmark ligger på en flot førsteplads med 90 point. Derefter kommer Finland og New Zeeland som nummer to og tre. Helt i bunden som nummer 176 ligger Somalia med 8 point. Kina er nummer 80 på ranglisten.

Hvor mon Grønland er?

På verdenskortet 2012 vises Grønland uden farve. Transparency Greenland arbejder for at Grønland i 2013 deltager i undersøgelsen. ”Også her i landet vil vi gerne kende risikoen for korruption. Vi får de nødvendige redskaber til undersøgelsen fra Transparency International, og så går vi i gang”, udtaler formand for Transparency Greenland Anders Meilvang.

Kontakt: Anders Meilvang